PoolTogether je loterie, kde nemůžete nic ztratit Stačí vložit DAI (USD stablecoin) a pak už jen čekáte na výhru. Aktuálně můžete vyhrát cca 77 tisíc Kč. Čím více vložíte, tím větší máte šanci na výhru.
Je to skvělá věc i pro začátečníky pro seznámení s tím jak fungují decentralizované aplikace (dApp). Rozhraní je jednoduché a zvládne to každý. Pokud máte smart-kontrakt peněženku Argent, pak máte možnost využít PoolTogether přímo v aplikaci.
Já mám dlouhodobě v PoolTogether zamknuto pár svých DAI už dlouho… třeba se na mě jednou usměje štěstí, kdo ví
Jak to funguje? Vložené DAI systém přidá do lending platformy Compound (token cDAI), kde generují úroky (zisk). Tyto vybrané úroky se pak jednou týdně vezmou a jeden náhodně zvolený šťastlivec celou částku dostane. Výše výhry tedy závisí na tom, kolik likvidity se do systému přidá.
Díky verzi V3, která byla nedávno nasazená, je nově součástí výhry i tzv. Loot Box - což jsou tokeny pro výherce, přidané od všemožných dobrodinců či DeFi projektů, které si tak třeba dělají reklamu. Kdokoliv může zaslat do Loot Boxu cokoliv (na adresu kontaktu) - zasílat se dají i NFT.
Ad bezpečnost - Projekt má velmi dlouhou historii, tohle je už třetí verze protokolu - nikdy nebyl žádný problém. Samozřejmostí jsou audity od společnosti OpenZeppelin. Takže palec nahoru
Zajímalo by mě, jak ten loot box funguje. Včera totiž byl vyhlášen nový týdenní vítěz, ale jako výhru dostal “pouze” prize from interest, tedy asi 1600 dolarů.
Podle PoolTogether chatu to tenhle týden vyhrál jeden ze smart-kontraktů patřících přímo pod PoolTogether (specificky ten co umožnil V2-V3 ticket upgrade). Kvůli tomu byla výhra posunuta na příští týden. Těžko říct, jak je to možné, ale nic se nestalo a jedeme dál.
Díky za odpověď. S tím mě ale napadá ještě jedna otázka.
Je v rámci týdenní výhry rozdělen celý zisk z landingu nebo se část nechává věřitelům? Vidím totiž, že se mi v účtu stále zvětšuje claimable částka a tato částka se nesnížila po pátečním vyhlášení víteze - je to kvůli tomu, že vítez vlastně nebyl uznán nebo je část výdělku přenechán lidem, kteří peníze vložili a pouze část jde do společné kasy (zatím to vypadá, že částka, která se připisuje je cca 2% za rok).
BTW mám odhlasováno - moje první hlasování ever, jako kdyby mi bylo znova 18 a já šel poprvé k urně.